Ωδείο Πρωτοπορία

Στις κορυφές της εκπαίδευσης

Το Ωδείο Πρωτοπορία ιδρύθηκε το 1997 με πρωτοβουλία  της φιλότεχνης οικογένειας Τριανταφυλλίδη, υπό την διεύθυνση της Ευγενίας Βασιλάκου-Τριανταφυλλίδη. Το Ωδείο αντανακλά την πρότυπη, υγιή και υπεύθυνη σχέση της καλλιτεχνικής διευθύντριάς του, Αγάπης Τριανταφυλλίδη με την μουσική τέχνη και τον άνθρωπο. Εκφράζει την πίστη της, στην ποιότητα της εκπαίδευσης  γενικά, ως βασικού παράγοντα μόρφωσης και ανάδειξης των χαρισμάτων των σπουδαστών της μουσικής καθώς και την ουσιαστική συμβολή της τέχνης στην παιδεία και τον πολιτισμό, σύμφωνα με το όραμα των ιδρυτών του Ωδείου.  Ανάμεσα στους βασικούς στόχους του ιδρύματος είναι η ενδυνάμωση του ατόμου μέσα από την ευεργετική επίδραση της μουσικής τέχνης  με ταυτόχρονη ανάπτυξη των δεξιοτήτων του και η συστηματική εξέλιξη και λαμπρή σταδιοδρομία των σπουδαστών του Ωδείου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Τις βάσεις στο εκπαιδευτικό οικοδόμημα του Ωδείου ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, έθεσαν εξαρχής οι καταξιωμένοι σολίστες – μουσικοπαιδαγωγοί, Άλλα Χαλάψη, πιανίστα, από την θέση της Δ/ντριας Σπουδών και ο Βλαντισλάβ Χαλάψης, βιολονίστας, από την θέση του Καλλ/κού  Δ/ντή, απόφοιτοι του Moscow State Conservatory  “P. Tchaikovsky”.

Οι επιλογές τους στο δυναμικό των καθηγητών του Ιδρύματος, με κορυφαίους συναδέλφους τους, οδήγησε στην εύρυθμη και υποδειγματική λειτουργία του Ωδείου, την εντυπωσιακή πρόοδο και τις επιτυχίες των σπουδαστών του, σε Ανώτατα Μουσικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο ιστορικό έργο που επιτέλεσε η θητεία του ζεύγους Χαλάψη, προστίθεται από το 2018 η γνώση και οι δυναμικές της νεότερης γενιάς μουσικών με την ανάληψη των καθηκόντων της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης από την διεθνούς φήμης Concert Pianist Αγάπη Τριανταφυλλίδη, μέλος της ιδρυτικής οικογένειας, κάτοχος Concert Pianist Master of Music και Konzertexamen της Hochschule für Musik und Tanz της Κολωνίας. www.agapiano.com.                     
Οι ανανεωτικές  τάσεις της Αγάπης Τριανταφυλλίδη και η σύγχρονη αντίληψή της σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, διαμορφωμένες μέσα από τις πολύτιμες εμπειρίες της διεθνούς καλλιτεχνικής της δράσης, συμβάλλουν στην αλματώδη εξέλιξη των σπουδαστών του Ωδείου, το οποίο συγκαταλέγεται στα αξιολογότερα μουσικά ιδρύματα της Ελλάδας.

Το συνολικό έργο των καθηγητών του Ωδείου ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ισοδύναμο με εκείνο μεγάλων σχολών του εξωτερικού, αναδύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας πρωτοποριακής εκπαίδευσης αξιώσεων. Σε αυτή η ΧΑΡΑ της γνώσης, το άρωμα της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ στην τέχνη, η πλούσια καλλιτεχνική ΔΡΑΣΗ, οι ΓΟΝΙΜΕΣ συνεργασίες, το ΚΟΣΜΙΟ και ΦΙΛΙΚΟ περιβάλλον, η άψογη ΟΡΓΑΝΩΣΗ, οι άριστες ΣΧΕΣΕΙΣ και η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ του έμψυχου δυναμικού του Ωδείου συνθέτουν μία ιδανική εκπαιδευτική ατμόσφαιρα, η οποία αποτελεί εγγύηση προόδου των σπουδαστών του.

  Σπουδές με σεβασμό στην ιδιοσυγκρασία και την ψυχοσύνθεση των σπουδαστών, με ευφυείς παιδαγωγικές προσεγγίσεις.
  Σπουδές με θεμέλια στην τεχνική και αισθητική μεγάλων σχολών.
  Σπουδές με στόχο την αγάπη στην μουσική, τη γνώση και την κατάκτηση της ευτυχίας.
  Σπουδές σε ταχείς ρυθμούς χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις.

Διδάσκοντες, απόφοιτοι μουσικών ακαδημιών και πανεπιστημίων, εργάζονται σε συμφωνία με τους όρους και τις αρχές του Ιδρύματος, καταθέτοντας καθημερινά τις πολύτιμες γνώσεις τους, σε ένα έργο που αναδύει μοναδικά παιδαγωγικά χαρακτηριστικά και συμβάλλει τα μέγιστα στην ποιότητα της τέχνης και την παιδεία, ενσαρκώνοντας το όραμα των ιδρυτών του Ωδείου.

Συντελεστές

Ευγενία Βασιλάκου Τριανταφυλλίδη

ωδείο πρωτοπορία υπεύθυνοι καθηγητές

Αγάπη Τριανταφυλλίδη

Βλαντισλάβ Χαλάψης

Άλλα Χαλάψη

Scroll to Top