Κλασική μουσική

Ένα συναρπαστικό και φιλόδοξο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης των κλασικών οργάνων υπό την εποπτεία και αμέριστη στήριξη της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Ωδείου ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Αγάπης Τριανταφυλλίδη. Απευθύνεται σε σπουδαστές, ηλικίας 5 ετών και άνω, ακολουθεί τις βασικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και διαπνέεται από τη γνώση, τη σύγχρονη αντίληψη και το ταλέντο, εξαίρετων σολίστ – μουσικοπαιδαγωγών οι οποίοι κατέχουν ανώτατους τίτλους σπουδών, έγκυρων Μουσικών Ακαδημιών και Πανεπιστημίων με την αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ.

Το πρόγραμμα παρέχει την άρτια εκπαίδευση που δικαιούται κάθε σπουδαστής. Συμβάλλει δυναμικά στην μόρφωσή του, οδηγεί σε εθνικές και διεθνείς κατακτήσεις, ικανοποιεί τις υψηλότερες επαγγελματικές επιδιώξεις.

Απόφοιτοι της Κλασικής Μουσικής του Ωδείου ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εισάγονται με απόλυτη επιτυχία σε Α.Ε.Ι.. Κοσμούν την εγχώρια και διεθνή μουσική κοινότητα με τις γνώσεις, την καλλιτεχνική τους δράση και τον πολιτισμό τους. Τιμούν με την ποιότητα των σπουδών τους κάθε επαγγελματική τους εξειδίκευση ως performers – καθηγητές – μέλη ορχηστρικών συνόλων – μουσικολόγοι – ερευνητές – επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες .

Οι επιτυχίες και οι διεθνείς διακρίσεις των σπουδαστών του Ωδείου ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ δικαιώνουν την λαμπρή φήμη του ιδρύματος εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

ωδείο πρωτοπορία κλασική μουσική
ωδείο πρωτοπορία έγχορδα

Τμήματα – Ειδικότητες

 φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, όμποε, φαγκότο

Καθηγητές: Κωνσταντίνος ΝούσιαςΚωνσταντίνα Βεντούρη Ρούσσου

 κόρνο, τρομπέτα, τρομπόνι, ευφώνιο, τούμπα

Καθηγητές: Ανδρέας Πυλαρινός, Κων/νος Νούσιας, Βασίλης Βασιλειάδης, Κωνσταντίνα Βεντούρη Ρούσσου

Saxophone Guest Professor: Koryun Asatryan

Υποχρεωτικά μαθήματα

Σύμφωνα με την καθορισμένη ύλη του Υπουργείου Πολιτισμού

Πρόγραμμα φοίτησης

Διάρκεια μαθημάτων

Διάρκεια ατομικού μαθήματος μουσικού οργάνου έως την Μέση Σχολή: 60΄
Διάρκεια ατομικού μαθήματος μουσικού οργάνου Ανωτέρας και Μεταπτυχιακών : 90’   
Διάρκεια καθενός υποχρεωτικού θεωρητικού μαθήματος: 60΄

Υπεύθυνη Σπουδών

ωδείο πρωτοπορία υπεύθυνοι καθηγητές

Τριανταφυλλίδη Αγάπη

Scroll to Top