Μουσική Τεχνολογία και Ηχοληψία

Το μάθημα της μουσικής τεχνολογίας και ηχοληψίας, συνδυάζει τους τομείς δύο αντικειμένων: Της μουσικής τεχνολογίας και της ηχοληψίας. 
Η μουσική τεχνολογία αναφέρεται στην γνώση και τη χρήση της τεχνολογίας που βοηθά τον μουσικό στη δημιουργία της μουσικής σύνθεσης και παραγωγής.
Η γνώση της ηχοληψίας είναι απαραίτητη στη διαδικασία της ηχογράφησης ενός μουσικού έργου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής τεχνολογίας. 

Η ηχοληψία είναι ο τεχνολογικός τομέας που ασχολείται με την λήψη, επεξεργασία και παραγωγή ήχων με σκοπό την αποτύπωσή τους σε έναν υπολογιστή. Οι ήχοι αυτοί μπορεί να προέρχονται από οποιοδήποτε μουσικό όργανο, φωνή ή αντικείμενο το οποίο ακούμε σε ένα μουσικό κομμάτι.
Η μουσική τεχνολογία σήμερα με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, είναι τόσο εξελιγμένη ώστε με ελάχιστο εξοπλισμό και τις απαραίτητες γνώσεις, να μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό ηχητικά αποτέλεσμα από το σπίτι του.

Στην εποχή μας, η γνώση της μουσικής τεχνολογίας και της ηχοληψίας είναι απαραίτητο εφόδιο για κάθε μουσικό ώστε να μπορεί να ηχογραφεί τον εαυτό του, προκειμένου να βελτιώσει την τεχνική του στο εκάστοτε μουσικό όργανο, ακούγοντάς το, να συνεργαστεί με επαγγελματίες του χώρου και να μοιραστεί την μουσική του με το κοινό.

Υποχρεωτικά μαθήματα

Θεωρία και αρμονίας της μουσικής.

Πρόγραμμα φοίτησης

Διάρκεια μαθημάτων

Διάρκεια ατομικού μαθήματος: 60΄
Διάρκεια κάθε υποχρεωτικού μαθήματος: 45΄

Υπεύθυνος Σπουδών

ωδείο πρωτοπορία υπεύθυνοι καθηγητές

Παπαλεοντίου Μιχαήλ

Scroll to Top