Χαλάψης Βλαντισλάβ

Σπούδασε στοKiev State Conservatory “P. Tchaikovsky”, στο Donetsk State University of Music and Pedagogy   και στο Moscow State Conservatory   “P. Tchaikovsky”.

Έχει μελετήσει με τους παγκοσμίου φήμης σολίστ και καθηγητές: Alexei Gorochov, Leonid Kogan (βιολί), Yuri Nikolaev και Alexei Zibzen (μουσική δωματίου).

Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ βιολιού και μουσικής δωματίου με άριστες κριτικές στην Ευρώπη, την Ρωσία και την Αμερική όπου τακτικά πραγματοποιεί και Master Classes.

Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα αξιόλογα έργα που γράφτηκαν για βιολί. Το 1987 έλαβε τιμητικό δίπλωμα για την προώθηση της κουλτούρας της ΕΣΣΔ. Έχει συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες και έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και CD. Είναι μέλος επιτροπών Διεθνών Διαγωνισμών. Μαθητές του έχουν κατακτήσει τις υψηλότερες θέσεις στους εγκυρότερους Διεθνής Μουσικούς Διαγωνισμούς και διαπρέπουν ως σολίστ και καθηγητές σε πολλές χώρες του κόσμου.

Σήμερα ο Βλαντισλάβ Χαλάψης είναι:

  • Διευθυντής έδρας εγχόρδων, καθηγητής βιολιού και μουσικής δωματίου στο University of Indianapolis της Αθήνας.
  • Καθηγητής Βιολιού ,Υπεύθυνος των Master Classes και Επίτιμος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
  • Επίτιμος καθηγητής βιολιού και Μουσικής Δωματίου του International Open Music Academy: Ελλάδα, Ρωσία, Ιταλία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Γαλλία, Ισραήλ και Βιετνάμ.

 

Scroll to Top