Λαϊκή Μουσική

Οι βάσεις στον τομέα της Λαϊκής μουσικής, στο Ωδείο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, έχουν τεθεί από τους δεξιοτέχνες μπουζουκίστες: Γεώργιο Νικολέρη (μέλος της Αθηναϊκής κομπανίας) αρχικά και Μανώλη Μιχαλάκη στην συνέχεια, επί σειρά ετών.

Εκπρόσωποι διαφορετικών σχολών τεχνικής και οι δύο, με βαθιά γνώση της Αρμονίας και ανάλογες εμπειρίες από τις συνεργασίες τους σε φημισμένα λαϊκά μουσικά σχήματα, κατέθεσαν με μοναδικό τρόπο, ανεξίτηλα αποτυπώματα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών:

  • Επωφελήθηκε μιας συστηματικής διδασκαλίας δίπλα τους πάνω σε δικές τους μεθόδους, πολύτιμων γνώσεων τεχνικής και ερμηνείας στο τρίχορδο και τετράχορδο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά.
  • Μελέτησε το ιστορικό και πολιτιστικό φάσμα της εξέλιξης της λαϊκής μουσικής.
  • Γνώρισε τη χαρά της ερμηνείας του Ρεμπέτικου και Λαϊκού είδους.
  • Εντρύφησε στον αυτοσχεδιασμό.
  • Συνέπραξε με γνωστά μουσικά σχήματα.
  • Εξελίχθηκε επαγγελματικά.

Σήμερα τον Τομέα της Λαϊκής Μουσικής, επιμελείται ο μουσικοπαιδαγωγός Χρήστος Χουβαρδάς ο οποίος έχει αποκτήσει τους απαραίτητους τίτλους σπουδών στα όργανα μπουζούκι – τζουρά – μπαγλαμά – ούτι – ταμπουρά – μαντολίνο. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές των Ανωτέρων Θεωρητικών και παράλληλα είναι κάτοχος διπλώματος κλασικής κιθάρας.

Ανήκει στη νέα γενιά μουσικών που αξιοποιούν με σεβασμό το έργο των  προκατόχων τους, προσθέτοντας τα δικά τους εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά. Αφουγκραζόμενος τις εκσυγχρονιστικές τάσεις εργάζεται με ζήλο και υπευθυνότητα για τη συστηματική μετάδοση των γνώσεων που απέκτησε. Στόχος να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν οι νέοι σπουδαστές, λάτρεις της Λαϊκής μουσικής, το συγκεκριμένο είδος το οποίο απολαμβάνει ευρείας αποδοχής από το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της πατρίδας μας.

Τμήματα – Ειδικότητες

Προσεχώς περισσότερες πληροφορίες.

Υποχρεωτικά μαθήματα

Θεωρητικά - Ιστορία της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής - Μουσικά σύνολα - Ρυθμολογία

Πρόγραμμα φοίτησης

Διάρκεια μαθημάτων

Διάρκεια ατομικού μαθήματος μουσικού οργάνου:   
45΄ τα τρία πρώτα έτη. 
60΄ τα δύο τελευταία έτη.

Διάρκεια κάθε υποχρεωτικού ομαδικού μαθήματος:  45΄

Υπεύθυνος Σπουδών

ωδείο πρωτοπορία καθηγητές

Χουβαρδάς Χρήστος

Scroll to Top