ωδείο πρωτοπορία καθηγητές κρουστά

Βασιλονικολός Παναγιώτης

Ο Πάνος Βασιλονικολός γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Κρατικό Δίπλωμα στα Κρουστά, υπό την διδασκαλία του Δ. Παπαδημητρίου. Σπούδασε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών με ειδίκευση στα Κλασσικά κρουστά ορχήστρας. Υπήρξε βασικό μέλος του συνόλου κρουστών του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό την διδασκαλία και την επίβλεψη του Δ. Δεσύλλα. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών με θέμα «Μουσική, κουλτούρα και Επικοινωνία – Ανθρωπολογικές προσεγγίσεις της μουσικής».

Έχει διατελέσει καθηγητής κλασικών και σύγχρονων κρουστών στα Μουσικά Γυμνάσια – Λύκεια της Παλλήνης και του Ιλίου. Συμμετείχε στην συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Λαμιέων και Λάρισας ενώ είχε ενεργό συμμετοχή στη συμφωνική ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε συμφωνικές ορχήστρες & μουσικά σύνολα υπό την διεύθυνση του κ. Π. Σεργίου & Γ. Μαλλιάρα. Επίσης, είναι κορυφαίος στα τύμπανα στο γαλλικό σχήμα Μπαρόκ μουσικής Almazis, υπό την διεύθυνση του Ι. Παππά.

Με όλες τις παραπάνω ορχήστρες και μουσικά σύνολα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Ιόνιο Ακαδημία, το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου, την Πάτρα κ.ά. Τα προηγούμενα χρόνια έχει διατελέσει ως κορυφαίος στα τύμπανα της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Α.Σ.Ο.Ν.

Έχει στο ενεργητικό του σειρά συνθέσεων για θεατρική και κινηματογραφική μουσική, καθώς και διαφημιστικών τηλεοπτικών & ραδιοφωνικών σποτ. Ενώ, τέλος, συνέθεσε την πρωτότυπη μουσική στο έργο που σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε ο Στ. Μάινας, ο «Κος Επισκοπάκης».

Scroll to Top