Τσόλκα Ελένη

Η Ελένη Τσόλκα, μουσικοθεραπεύτρια και εκπαιδευτικός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Σπούδασε βιολί και αρμονία, πήρε το πτυχίο της στα Παιδαγωγικά από το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στη Μουσικοθεραπεία (Master of Arts in Music Therapy) από το University of South Wales του Ηνωμένου Βασιλείου. Σήμερα είναι εκπαιδευόμενη στη μέθοδο Guided Imagery and Music (GIM) καθώς και στη Μουσικοθεραπεία σε Μονάδες Νοσηλείας  Νεογνών (ΝΙCU).

Ως μουσικοθεραεύτρια έχει εργασιακή εμπειρία στο ΗΒ, χώρα με ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές στην μουσικοθεραπευτική πρακτική, την Ελλάδα και την Παλαιστίνη σε ένα μεγάλο φάσμα των περιπτώσεων που η μουσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει (παιδιά και ενήλικες με αυτισμό, παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς και ψυχοσυναισθηματικες διαταραχές, ηλικιωμένους με άνοια, ανθρώπους με εγκεφαλικούς τραυματισμούς) τόσο σε οργανωμένες δομές όσο και ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει επίσης διαρκή επιστημονική αναζήτηση μέσω παρουσιάσεων εργασιών σε συνέδρια και δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά αλλά και συμμετοχή σε συγγραφή βιβλίων.

Είναι μέλος του Βρετανικού Οργανισμού για τη Μουσικοθεραπεία (BAMT), ταμίας του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ) από το 2017 και είναι εγγεγραμμένη στο βρετανικό Health and Care Professions Council (HCPC).

Scroll to Top