Τριανταφυλλίδης Βασίλης

Από παιδί μέλος της παιδικής Χορωδίας  “ΑΡΜΟΝΙΑ ” Πρέβεζας. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 ετών με δασκάλα την Μπίμπα Μαρία, συνέχισε  με την Ρουμάνα Μαρία Πιτούλεα και την Ρωσίδα  Μαρίνα Ναστούλη. Η παιδική και εφηβική του ηλικία συνοδεύεται από πανελλήνιες διακρίσεις στη “ Χ.Ο.Ν.” με  δύο πρώτα βραβεία σε έργα για σόλο και τέσσερα χέρια.

Σταθμός στην ζωή του αποτέλεσε  η μαθητεία του δίπλα στην καταξιωμένη πιανίστα  Άλλα Χαλάψη με την οποία απέκτησε  Δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί στο Ωδείο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και Α’ βραβείο μουσικής  δωματίου στον  Διαγωνισμό Κλασσικής Μουσικής Παράδοσης  στη Μόσχα.

Συνέχισε τις σπουδές του στο UNIVERSITY  INDIANAPOLIS OF ATHENS solo και παιδαγωγικά παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια με καταξιωμένους πιανίστες: Igor Lazko, Eugenie Kalmanovich, Olga Balakleich, Yonty Solomon. Συχνά ερμηνεύει έργα για 4 χέρια με την αδερφή του, Αγάπη Τριανταφυλλίδη και αναπτύσσει στο Ωδείο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ μια σημαντική σταδιοδρομία ως καθηγητής πιάνου.

Η αγάπη του σε διάφορα είδη της μουσικής τον θέλει να παρακολουθεί μαθήματα του κλασσικού τραγουδιού με την Ελένη Σταμίδου και τον Ανδρέα Πυλαρινό και να πραγματοποιεί εμφανίσεις στο  Μ.Μ.Α. , ελληνικές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ, σε Rock, Pop και έντεχνο ελληνικό πρόγραμμα.

Scroll to Top