ωδείο πρωτοπορία υπεύθυνοι καθηγητές

Βαγγέλη Σμαράγδα

Η σοπράνο Σμαράγδα Βαγγελή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στην ηλικία των 6 ετών με μαθήματα πιάνου και βιολιού και στη συνέχεια φλάουτου και παράλληλα, ήταν μέλος στην παιδική χορωδία «Αρμονία» Πρέβεζας. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας με τη σοπράνο Μάρθα Αράπη, αποκτώντας δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Έχει ολοκληρώσει σπουδές ανώτερων θεωρητικών και σολφέζ στο Ωδείο Αθηνών. Έχει επίσης σπουδάσει κλασικό και σύγχρονο χορό, μουσικό θέατρο και υποκριτική.

Το 2015 παρακολούθησε το εντατικό καλοκαιρινό πρόγραμμα όπερας του «University of music and performing arts» της Βιέννης, με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Edda Moser και το 2018 παρακολούθησε σεμινάρια φωνοθεραπείας και εφαρμογής της στο τραγούδι, με τη μέτζο σοπράνο Jale Papila  και τον καθηγητή φωνιατρικής Markus Hess στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και χορωδός σε παραγωγές όπερας και μιούζικαλ ( Κάρμεν, Ιούλιος Καίσαρ, Μαντάμ Μπατερφλάι, Ελ Γκρέκο, Οι Απάχηδες των Αθηνών, Το Φάντασμα της Όπερας κ.ά.), καθώς και σε συναυλίες και κονσέρτα σε θέατρα και αίθουσες της Ελλάδας (Μέγαρο μουσικής Αθηνών, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Θέατρο Πάνθεον, Παλλάς, Βεάκειο κτλ.).

Παράλληλα, εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές, θέατρα και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα όπως Half Note, Faust, Arch, Jazz point κ.ά. ,  δίνοντας προσωπικές συναυλίες με κύρια θέματα τον κινηματογράφο και το μουσικό θέατρο, την οπερέττα, τη μουσική της Μεσογείου και το ρετρό τραγούδι.

Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά.

Διδάσκει φωνητική στο Ωδείο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

Scroll to Top