ωδείο πρωτοπορία καθηγητές πνευστά

Νούσιας Κωνσταντίνος

Ο Κώστας Νούσιας- μουσικός και ποιητής, έχει αποφοιτήσει από μουσικό πανεπιστήμιο με δίπλωμα στο φαγκότο. Από ωδεία έχει πάρει το πτυχίο Ενοργάνωσης, της Αρμονίας, της Αντίστιξης, της Φούγκας και του Σαξοφώνου.

Για πολλά χρόνια έχει συμπράξει με τους σολίστες του Πανεπιστημίου Τσαϊκόφσκι στην Ορχήστρα Σολίστ της Πάτρας, με την Λυρική Σκηνή, την ΕΡΤ, την Φιλαρμονική Αθηνών, την καμεράτα BUDAPEST, την Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιώς και με πολλές άλλες ορχήστρες και μουσικά σχήματα Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του 1ου φεστιβάλ Βορειοηπειρωτικής Λαογραφίας στο Ζάππειο Μέγαρο και του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Λαογραφίας που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο των Αθηνών.

Τραγούδια του έχουν εκτελεστεί από συμφωνική ορχήστρα, χορωδίες και συγκροτήματα σε Αθήνα, Βίντιν, Πλέβεν, Κωνσταντινούπολη, Αγ. Σαράντα, Αργυρόκαστρο και αλλού. Επίσης ακούστηκαν στην ελληνική επικράτεια από ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ και από πολλούς άλλους ιδιωτικούς σταθμούς.

Είναι διοργανωτής στον διεθνή διαγωνισμό Μουσικών Οργάνων τον οποίο διοργανώνει ο Όμιλος Τεχνών, Λόγου κι Επιστημών Ελλάδος υπό την στήριξη της ΕΡΤ και με πρόεδρο του διαγωνισμού τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Έχει διαπράξει έφορος στην μαθητική συμφωνική ορχήστρα  «Νικόλας Μάντζαρος», καθώς και σε αυτήν του Ιδρύματος, Χατζιδάκις-Γκάτσος στην Ακράτα. .

Μαθητές του έχουν διαπρέψει σε συναυλίες και διαγωνισμούς με πρώτα βραβεία.

Ο Κώστας Νούσιας έχει βραβευτεί από διαγωνισμούς στην ποίηση, αλλά και από τον Όμιλο Ουνέσκο Ελλάδος για την προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό.

Scroll to Top