ωδείο πρωτοπορία υπεύθυνοι καθηγητές

Μάρκου Βασιλική

Η Βασιλική Μάρκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Μουσική, Κουλτούρα και Επικοινωνία: Ανθρωπολογικές και επικοινωνιακές προσεγγίσεις της μουσικής» σε συνεργασία των τμημάτων Μουσικών Σπουδών και Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Ε.Κ.Π.Α.

Από το 2008 εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff και Μουσικοπαιδαγωγικής Μεθόδου Kodály στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και εργαστήρια Χορωδιακού Τραγουδιού, Φωνητικής Τεχνικής και Διεύθυνσης Χορωδίας με σπουδαίους μαέστρους της Ευρώπης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εκπαιδεύεται στη Διεύθυνση Χορωδίας με τη μαέστρο Φαίδρα Γιαννέλου.

Έχει διευθύνει στο παρελθόν αρκετές παιδικές και νεανικές χορωδίες, πραγματοποιώντας συναυλίες με ποικίλο ρεπερτόριο κυρίως στην περιοχή της Κρήτης. Εδώ και τρία χρόνια είναι μέλος της πολυφωνικής Χορωδίας Choremus υπό τη διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου, της μεικτής Χορωδίας Ambitus, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού, ενώ στο παρελθόν έχει υπάρξει μέλος της Χορωδίας Ενηλίκων Rosarte υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα και της φοιτητικής Χορωδίας του Τ.Μ.Σ. Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Μαλλιάρα.

Scroll to Top